Torsten Mariegaard

Torsten Mariegaard er uddannet ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i 1984-1990. Han var oprindeligt guitarist, men valgte at afslutte guitarstudiet på bachelorniveau hos docent Ingolf Olsen. Herefter koncentrerede han sig om kor- og orkesterledelse og afsluttede sin mastergrad med diplomeksamen hos professorerne Dan-Olof Stenlund og Jorma Panula.

Han har stiftet og dirigeret talrige kor og har med disse opført et stort og alsidigt repertoire med hovedvægt på de centrale komponisters a cappella-værker. Derudover har han opført de fleste standardværker for kor, solister og orkester – f.eks. Bachs Johannes Passion, H-mol Messe og Juleoratorium, Händels Messias, Judas Maccabæus og Israel i Egypten, Vivaldis Gloria, Haydns Skabelsen og Skabelsesmessen, Mozarts Requiem, Kröningsmesse og C-mol Messe, Mendelssohns Elias og Paulus, Schubert-messer, Brahms’ Ein Deutsches Requiem, Dvořaks Stabat Mater og Requiem, samt requierne af Verdi, Fauré og Duruflé.

Torsten Mariegaard har virket som instruktør ved store korstævner og som underviser i korledelse, og han har været medlem af den kunstneriske ledelse af Copenhagen Choir Festival. Sideløbende har han taget organisteksamen med undervisning af Vera Østergaard, Søren Christian Vestergaard og Jens E. Christensen.

Torsten Mariegaard arbejder i dag som organist ved Birkholm Kirkesal i Herlev.

Torsten Mariegaard var i over 26 år dirigent for kammerkoret Pegasus og nærmer sig 30-årsjubilæum som dirigent for Kammerkoret Terpsichore og Rudersdal Koret.