Kammerkoret Terpsichore har sine rødder i det københavnske korliv. Koret blev grundlagt i 1980. Koret har 28 sangere og er siden 1993 blevet dirigeret af Torsten Mariegaard.

Koret er solidt etableret i den stærke, danske tradition for kammerkor, som tangerer professionelt niveau. Terpsichore har en udbredt koncertaktivitet både i a cappella-repertoiret og i rekviem- og oratoriegenren med orgel eller orkester.

Som a cappella-kor spænder Terpsichore fra den tidlige musik - og vandt derved en specialpris ved Praga Cantat i 2003 - til de nyere klange som hos fx Whitacre, Geilo, Ešenvalds og Nørgård. Og herimellem ligger et af korets absolutte stærke, musiske områder: det romantiske.

Terpsichore mestrer både en flot, dramatisk romantisk bredde til fx de store Brahms-motetter eller de franske rekviemmer, men også den lyse, transparente klang, som kendetegner meget kormusik fra de nordiske lande.

Koret deltager til stadighed i internationale konkurrencer for at blive ved med at forfine arbejdet med korklangen og det sublime samarbejde mellem de enkelte sangere og dirigenten.

Terpsichore har samarbejdet siden 1998 med kammerkoret Pegasus i korsammenslutningen Copenhagen Oratorio Choir. I dette samarbejde er indspillet flere cd'er, bl.a. Rachmaninovs Vesper. Hvert år opfører COC den roste 'Messias på Strøget' i Helligaandskirken. Kammerkoret Pegasus trådte i 2021 ud af dette samarbejde, og COCs traditioner videreføres nu af Terpsichore og et varierende antal assistenter.